Hemleverans på massor av produkter

Inspiration inför ert poolbygge

Att ha en egen pool på trädgården är något som många drömmer om. Vilken typ av pool samt storlek och form avgörs främst av hur din trädgård ser ut och vad du har för behov.

Har du en plan trädgård och vill ha en snabb lösning är ett alternativ att köpa en ovanmarkpool. Då kan det räcka att hårdgöra ytan med exempelvis bärlager och/eller stenmjöl. Vill man ha en snyggare mer permanent lösning kan man bygga in sin ovanmarkpool i altanen eller köra på en klassisk nedgrävd pool.

Inbyggd pool i trädäck

Ett populärt alternativ när det kommer till poolbygge är att placera poolen i anslutning till eller i ett trädäck. Vi kan erbjuda allt du behöver till ditt markarbete inför trädäcket (bärlager och makadam). Trädäcket ger mer plats för kvalitetstid samtidigt om det håller poolen ren från jord och gräs. Dessutom ger det en lyxig känsla att ha poolen i direkt anslutning till uteplatsen. Att investera i en välbyggd pool höjer även värdet på din fastighet och bidrar till helhetsintrycket av din bostad. Det är oftast smidigast att bygga poolen i samband som trädäcket. Då kan man enklare skapa två stabila och hållbara konstruktioner, men det går såklart att bygga in en pool i ett befintligt trädäck. Ett tips är att räkna ut vad du vill få plats med på trädäcket bredvid poolen, så att ytan inte blir för liten. Vanligtvis har man kanske en matplats, solstolar, utegrill och kanske till och med en utedusch. Glöm inte att lägga med det i beräkningen innan du börjar bygga.

Rama in din pool med sten

En poolsarg kan vara snyggt även på ett trädäck men främst vid placering direkt på gräsmattan. Det ger en snygg inramning av poolen och tillför mycket till helheten. En exklusiv lösning är att använda granit som kantsten (sättsand). Den är något dyrare än vissa andra stensorter men tack vare dess hårdhet ökar det hållbarheten och minskar risken för framtida skador på sargen. En fördel är att granit finns i många olika nyanser och mönster vilket tillåter dig att vara kreativ. Ett billigare alternativ är att skapa en sarg i trä runt din pool, det kan vara en väg att gå om man inte har möjlighet att bygga ett helt trädäck. Nackdelen är att trä inte har lika lång hållbarhet som natursten och därför kan det vara aktuellt med en poolsarg i sten även på ett trädäck. På så sätt skyddar man däcket mot större vattenmassor och minskar slitaget. Ett tips är att ta inspiration från omgivningen och naturen kring din trädgård när du väljer material till din pool.

Till webbutiken