Norrvidinge tecknar samarbetsavtal med Econova

sep 14, 2020 | Nyheter

Norrvidinge tecknar samarbetsavtal med Econova gällande produktion och försäljning av jordprodukter inom Weibulls sortiment.

Norrvidinge är en ledande aktör inom transport- och maskintjänster samt anläggningsmaterial och recycling i södra Sverige. Nu breddar koncernen tjänsteportföljen genom samarbetsavtalet om produktion och försäljning av Weibulls anläggningsjord med Econova.

”Samarbetet innebär storskalig produktion och försäljning av Econovas produkter under varumärket Weibulls för Skåne-marknaden. Här breddar vi Norrvidinges tjänsteutbud ytterligare inom Anläggning och Recycling, dessutom i en hållbar och cirkulär affärsmodell med stort fokus på minimerad miljöpåverkan. Verksamheten blir en viktig resurs för att säkerställa att möta upp marknadens behov i våra befintliga verksamhetsområden inom Anläggning och Recycling. Vi ser mycket positivt på partnerskapet med Econova och dess kunniga personal, därtill är det ytterst prestigefyllt för oss i Norrvidinge att producera och saluföra produkter under Weibullsflagg som liksom vi har sina rötter i Skåne.” Säger Alfred Kulle, Affärsområdeschef i Norrvidinge.

”Rent produktions- och marknadsmässigt är vi mycket stolta över detta samarbete, speciellt med tanke på att både Weibulls och Norrvidinge har sina rötter i Svalövstrakten. Vi vill helt enkelt vara bäst på jorden.” Säger Martin Nilsson, vVD i Norrvidinge.

”Weibulls startades i Skåne år 1870 och erbjöd då fröer för utsäde. Skåne är fortfarande centrum för vår produktion av jord och fröer mot konsumentmarknaden, det känns stort och glädjande att i samband med Weibulls 150 års jubileum äntligen kunna erbjuda produkter även för proffsen.” Säger Marcus Ramming, Affärsområdeschef i Econova.

För mer information, vänligen kontakta:

Alfred Kulle, Affärsområdeschef
Norrvidinge Lastbilscentral AB
alfred.kulle@norrvidinge.se
+46 73-4205409

Marcus Ramming, Affärsområdeschef
Econova Garden AB
marcus.ramming@econova.se
+46 70-509 23 03

Om Norrvidinge
Norrvidinge tillhandahåller transport- och maskintjänster samt anläggningsmaterial och recycling. Koncernen förväntas nå en omsättning på ca 1 miljard SEK med god lönsamhet. Norrvidinge förfogar idag över ca 300 transport- och maskinenheter med förare och också över 200 entreprenadmaskiner för uthyrning utan förare. Norrvidinge har miljöanläggningar och deponi för mottagning och hantering av tunga massor och bygg- och anläggningsmaterial. Norrvidinge arbetar utifrån filosofin – oberoende med alla.

Om Econova
Econova är en innovativ aktör inom återvinning och biobränsle samt med varumärket Weibulls i spetsen det ledande trädgårdsföretaget i Norden. Econova omhändertar material som traditionellt ansetts vara avfall och omvandlar det till nya råvaror. Vår kunskap inom återvinning sträcker sig över flera olika branscher. Bland våra kunder finns skogsindustrier, energiproducenter, trädgårdsnäring och kommuner. Koncernen omsätter idag 500 MSEK och är cirka 120 anställda.

(I bild, från vänster:  Mattias Persson, Produktchef Econova . Alfred Kulle, Affärsområdeschef Norrvidinge. Marcus Ramming, Affärsområdeschef Econova. Martin Nilsson, vVD Norrvidinge.)