Skrombergaverken får ny ägare

mar 27, 2020 | Nyheter

Historiska Skrombergaverken i Ekeby utanför Helsingborg, som försett Operahuset i Sydney med sin karaktäristiska färg, har fått ny ägare. CC Höganäs, som ägt fastigheten sedan 1904, säljer Skrombergaverken till Ekeby Park AB.

Ekeby Park är ett konsortium av investerare med Norrvidinge-koncernen som ledande aktör. Ekeby Parks plan är att utveckla detta stora industriområde med verksamhet till största delen knutet till transport och logistik.

“Norrvidinge ser området och dess möjligheter som ett viktigt led i sin affärsutveckling” , säger Norrvidinges VD, Johan Beermann

CC Höganäs kommer att finnas kvar i Ekeby tills det nya centrallagret med kontor och butik står klart i Helsingborg under våren 2021.

“Vi är väldigt glada att kunnat genomföra försäljningen till ett företag med lokal förankring och som kommer ge Skrombergaverken nytt liv”, säger Max Råvik, VD för CC Höganäs.

“Vi som köpare ser just lokal förankring som viktigt i utmaningen med att få igång nya verksamheter som detta område förtjänar”, säger Martin Nilsson, vVD och marknadsansvarig på Norrvidinge och även bosatt just i Ekeby.

En unik industrihistoria återfinns på platsen där det bedrivits verksamhet i över 120 år. Under 1950-talet var Skrombergaverken en av Sveriges största arbetsplatser med över 2000 anställda.

“Ekeby har ett fantastiskt läge med närheten och goda infrastrukturförbindelser till Helsingborg. Ekeby Park kommer som område att utgöra ett attraktivt alternativ” , säger Per-Eric Troneus, Styrelseordförande i Ekeby Park.

För mer information, vänligen kontakta:

Max Råvik, VD
CC Höganäs Byggkeramik AB
max.ravik@cchoganas.se
+46 73 083 78 30

Per-Eric Troneus, Styrelseordförande
Ekeby Park AB
per-eric.troneus@sadeco.se
+46 70 542 42 41

Skrombergaverken skickas efter 116 år vidare! Fr vänster: Bedri Helshani,
Daniel Leo, Max Råvik, CC Höganäs och Johan Beerman, Martin Nilsson,
Per-Eric Troneus, Ekeby Park/ Norrvidinge

Om CC Höganäs
CC Höganäs Byggkeramik AB ingår idag i Ricchetti Group som är en av Europas ledande koncerner inom byggkeramik med egen tillverkning i Italien och Portugal. CC Höganäs grundades 1886 och har sitt huvudsäte i Helsingborg.

Om Norrvidinge
Norrvidinge tillhandahåller transport- och maskintjänster samt anläggningsmaterial. Koncernen förväntas nå en omsättning på ca 1 miljard SEK med god lönsamhet. Norrvidinge förfogar idag över ca 300 transport- och maskinenheter med förare och också över 150 entreprenadmaskiner för uthyrning utan förare. Norrvidinge har miljöanläggningar och deponi för mottagning och hantering av tunga massor och bygg- och anläggningsmaterial. Norrvidinge arbetar utifrån filosofin – oberoende med alla.