Norrvidinge förvärvar EliaExpress i Halmstad AB

jan 3, 2020 | Nyheter

Norrvidinge har förvärvat samtliga aktier i EliaExpress i Halmstad AB med dotterbolag och verksamheten kommer framöver att verka som en del av Norrvidinge koncernen. Genom förvärvet av EliaExpress stärker Norrvidinge sin position på marknaden i Halland och arbetar vidare mot att vara den ledande aktören på transport- och maskintjänster samt anläggningsmaterial i södra Sverige. Verksamheten konsolideras från och med årsskiftet 2020. Förvärvet av EliaExpress blir därmed Norrvidinges femte förvärv under förgående verksamhetsår. Koncernen förväntas nå en omsättning på cirka 1 miljard SEK.

EliaExpress är ett modernt tjänsteföretag med en lång och väletablerad verksamhet som erbjuder transport-, logistik och maskintjänster samt recycling och deponi. EliaExpress omsätter cirka 170 miljoner SEK på årsbasis och sysselsätter cirka 100 medarbetare och samarbetspartners. Verksamheten kommer i Norrvidinge koncernen framöver att bedrivas under varumärket EliaExpress.

”Genom förvärvet av EliaExpress etablerar vi en ännu starkare närvaro på marknaden i Halland samt tillför koncernen tjänsteutbud kring Industrilogistik och även deponimöjligheter för byggavfall”, säger Johan Beermann, VD Norrvidinge.

I samband med förvärvet av EliaExpress har Norrvidinge rekryterat Fredrik Roman som ny affärsområdeschef för EliaExpress och med ansvar för verksamheten i Halmstad. Fredrik Roman tillträder sin tjänst den 13 januari 2020. Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Fredrik Roman vars erfarenhet kommer att vara en stor tillgång för EliaExpress och som en del av Norrvidinges koncernledning.

För mer information, vänligen kontakta:
Johan Beermann, VD Norrvidinge
johan.beermann@norrvidinge.se, mobil 070-649 65 16

Olivia Wiklund, Kommunikationskoordinator Norrvidinge
olivia.wiklund@norrvidinge.se, mobil 070-959 97 78