Norrvidinge förvärvar SORTAB

jan 10, 2019 | Nyheter

SORTAB Mark & Sorteringstjänst i Karlskrona blir en del av Norrvidinge. Genom förvärvet stärker Norrvidinge sin position i utvecklingen mot att vara den ledande aktören på transport- och maskintjänster samt anläggningsmaterial i södra Sverige.

– Sortab är ett välskött bolag med goda medarbetare och har en stark position på marknaden i östra Blekinge. Sortab speglar våra värderingar och vårt sätt att arbeta långsiktigt med verksamheten, säger Johan Beermann, VD i Norrvidinge.

Sortab omsätter idag årligen ca 75 MSEK och är 25 medarbetare, vilka samtliga kommer att erbjudas anställning i Norrvidinge. Verksamheten kommer framåt att bedrivas under namnet Norrvidinge. Varumärket Sortab kommer framåt att bli en del av Norrvidinge och då företrädelsevis att hantera recycling-verksamheten.

– Att fortsätta utvecklas ihop med Norrvidinge och dess affärsmodell skall bli intressant och spännande, säger Roger Algotsson, delägare i Sortab och som framåt kommer att verka som Affärschef och ansvarig för verksamheten i Blekinge.

Genom förvärvet stärker Norrvidinge sin position inom samtliga segment samt utvidgar även sin verksamhet till Blekinge och södra Småland. Tillträde sker 1 mars 2019. Inkluderat förvärvet av Sortab går nu koncernens omsättning upp mot 600 MSEK.

– Som Norrvidinges ägare kan vi konstatera att förvärvet av Sortab ligger helt i linje med Norrvidinges långsiktiga strategi och bidrar till att skapa hållbara värden och ta Norrvidinge vidare i utvecklingen, säger Martin Nilsson och Per-Eric Troneus.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
VD, Johan Beermann på telefon
070-649 65 16
www.norrvidinge.se
www.sortab.se